Typická slovenská strava je naším najlepším liekom, preto dajme telu to, čo je preň prirodzené. Ako na to? Vráťme sa do doby našich starých rodičov a rodičov. Nezabúdajme na tradície, ponúkajú nám nielen zabudnuté dobroty, ale aj kus histórie.
Zozbierané recepty vás vrátia do kuchyne slovenského vidieka, najmä do kraja pod Poľanou. Spoznáte, ako sa ľudia stravovali v období päťdesiatych, šesťdesiatych rokov minulého storočia, no nájdete tu aj novšie recepty, ktoré som získala a overila vo svojej kuchyni.
Zozbierané a overené recepty tvoria malú praktickú príručku do kuchyne - z každého rožku trošku, ktorá môže inšpirovať najmä vtedy, keď je do peňaženky o čosi hlbšie. Rodinný jedálny lístok sa z týchto receptov dá spestriť aj s nepatrným finančným zaťažením. Veď aj naše mamy a staré mamy dokázali variť takmer z ničoho, a pritom vyčarili chutné jedlá, na ktoré s láskou spomíname.
Recepty sú obohatené o užitočné nápady, rady, triky a finty, ktoré overili gazdinky niekoľkých generácií, nielen pod Poľanou. Verím, že ich oceníte. Nájdete tu aj výborného pomocníka, ako si suroviny na varenie a pečenie odmerať pomocou PL (polievková lyžica), KL (kávová lyžička), ČL (čajová lyžička) alebo pomocou dvojdecového pohára. Verím, že vám úsmev na tvári vyčarí aj niekoľko vtipných príbehov, ktoré som zaznamenala pri zbieraní receptov.
Verím, že sa ešte aj dnes nájde veľa ľudí, ktorí nedajú na doma pripravenú stravu dopustiť. Staňte sa ich súčasťou! A čo je na doma pripravenej strave také dôležité? No predsa to, že s určitosťou vieme, aké suroviny sme pri varení a pečení použili. Nech sa vám dobre varí!